Fırında biberli ekmek

Tepside biberli ekmek nasıl yapılır?

Salça ve kırmızı pul biber eklenerek 2-3 dakika karıştırılır, kavrulup soğumaya bırakılır. Mayası gelen hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Üzerine hazırlanan soğanlı iç harcı yerleştirilir. Son olarak susam serpilerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Biberli hamuru nasıl yoğrulur?

Biberli ekmek hamuru için; derin bir kaba 1 yemek kaşığı instant kuru maya ve 1 yemek kaşığı toz şeker koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 buçuk tatlı kaşığı tuz ekleyip, karıştırın. Daha sonra karışıma 5 su bardağı kadar unu azar azar ekleyin.

Acılı ekmek sosu nasıl yapılır?

Soslu Acılı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ısıtılan sütle hamur malzemeler yoğrulur.
  2. 20 dk mayalanması için kaldırılır.
  3. Sosu için soğan ve yeşil biber doğranıp, yağda kavrulur.
  4. Salça eklendikten sonra domates de eklenir.
  5. 5 dk pişirilmeye bırakılır.
  6. Damak zevkine göre baharatlandırılması yapılır.

Biberli ekmek kaç dakikada pişer?

Biberli ekmeklerimizi önceden ısıttığımız 200°C fırında 25-30 dakika pişmeye bırakalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Katıklı ekmek nasıl yapılır?

Katıklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabuğunu soyduğunuz küçük boy kuru soğanı, çok küçük parçalar halinde doğrayın. …
  2. Taze çökelek, biber salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, kuru kekik, çörek otu ve susamı ayrı bir kapta karıştırın.
  3. İncecik kıyılmış kuru soğanı da kattıktan sonra tüm malzemeyi harmanlayın.

Sarımsaklı ekmek nasıl yapılır tarifi?

Yapılışı:

  1. Ekmekleri 1 er santim kalınlığında enine dilimleyin. …
  2. Sarımsağı küçük küçük doğrayın ya da rendeleyin.
  3. Bir kap içinde zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın.
  4. Hazırladığınız zeytinyağını dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine yumurta fırçası yardımıyla sürün ve ekmekleri fırın tepsisine dizin.

Ekmek hamuruna zeytinyağı konur mu?

Hamur yoğurma kabına buğday ununu, tam buğday ununu, tuzu ve instant kuru mayayı aktarın. Oda sıcaklığındaki ılık suyu ve zeytinyağını ilave edin.

About the Author

You may also like these